Kontorsinredning – 5 tips för att lyckas

Att inreda om ett kontor kan vara otroligt tidskrävande, men det finns några tips som förhöjer tillvaron hos er och era anställda. När man trivs på kontoret ökar kreativiteten och produktiviteten och oavsett om du driver en redovisningsbyrå eller ett bemanningsföretag kan du öka omsättningen med rätt kontorsinredning. Vill du veta hur ni kan öka omsättningen med rätt kontorsinredning? Här ger vi dig 5 tips på snygg och effektiv kontorsinredning

Telefonen ringer konstant, mejlkorgen är full och medarbetarna knackar på dörren i behov av assistans. Tiden räcker inte till. En medarbetare blir sjukskriven på grund av bristande ergonomi och en annan kan inte koncentrera sig i det öppna landskapet. Det är dags att lyfta blicken från datorskärmen och reflektera över hur du vill att er kontorsinredning ska se ut och vilka resultat ni vill uppnå. Bristande kontorsinredning på en arbetsplats där kontorsstolarna inte är tillräckligt ergonomiska eller att personalen pratar i mun på varandra som ett resultat av det öppna landskapet är allvarligt.

Visste du att rätt kontorsinredning kan öka effektiviteten och trivseln hos era anställda? Det finns det enkla åtgärder som ni kan göra redan idag.

5 tips – lyckas enkelt med kontorsinredning

1. Snygga och ergonomiska kontorsstolar

Ergonomi är A och O när man sitter på ett kontor 8 timmar om dagen. Sann ergonomi handlar inte bara om att ha ergonomiska kontorsstolar. Sann ergonomi handlar om att kunna vara flexibel, att ha möjlighet att stå vid sitt skrivbord eller för omväxlingens skull sitta på en pilatesboll.

Snygga och ergonomiska arbetsstolar är dock en bra bit på vägen som förhöjer det estetiska intrycket och hälsan hos era anställda. Varför inte passa på att välja kontorsstolar med lite färg? Det finns en uppsjö av ergonomiska arbetsstolar på exempelvis Exin, Kinnarps och AJ produkter.

Tips! Det finns en stor mängd begagnade kontorsstolar som ofta går att klä om. Bra för miljön och för plånboken!

Det finns många olika färger och former för arbetsstolar, kontakta oss så hjälper vi att hitta det som passar er.

2. Växter på kontoret

Det kan vara uttjatat att prata om att växter renar luft och ökar trivseln, men det är värt att belysa igen. Växter förser oss med syre som är livsavgörande och listan av fördelar med växter kan bli lång. Minskad stress, ökad luftkvalité, lägre sjukfrånvaro och ökad kreativitet är bara några exempel. Hur ska man välja bland alla olika växter? Murgröna, svärmorstunga och fredskalla renar luften på ett utmärkt sätt.

Ta vara på väggyta och skapa en maffig växtvägg!

3. Våga använda färg på kontoret!

De flesta företag har en tydlig grafisk profil med väl utvalda företagsfärger. Om ni inte redan har det kan det vara läge att se över det ur en marknadsföringssynpunkt! Har ni däremot redan väl utvalda företagsfärger är det ett ypperligt tillfälle att anpassa kontorsinredningen utefter dem. 

Olika kulörer ter sig olika och får oss att känna olika saker. Vad symboliserar egentligen de olika kulörerna? Grön är en lugnande kulör som också påminner oss om miljömedvetenhet, säkerhet och hälsa. Blått representerar lojalitet, stabilitet och trovärdighet. Gul är den ljusaste av alla kulörer och representerar energi, hopp och kreativitet.

De flesta kontor består av mestadels grå och svart inredning. Grått kan symbolisera känslolöshet och svart kan symbolisera ondska. Oftast är det något man inte vill utstråla till kunder och anställda. Fundera på vad ni vill representera och utforma kontorsinredningen och dess kulörer efter det!

3D visualiseringar från Energy Evolution Centers två co-office ytor som vi på WRun inredningsbyrå har formgivit.

Kontakta oss så hjälper vi er mer än gärna att ta fram en träffsäker färgpalett som passar er profil och ert kontor.

4. Använd rätt belysning på kontor

Belysning levandegör en yta och det skapar förutsättningar för människor att trivas och bli effektiva i sitt arbete. Fel typ av belysning kan göra att era anställda känner sig trötta, fantasilösa och omotiverade medan rätt belysning på kontoret kan öka produktiviteten markant. 

Hur ska man veta vad som är rätt? En riktlinje man kan utgå från är att det bör vara minst 300 lux för allmänbelysning vid vanligt kontorsarbete och 500 lux för platsbelysning vid vanligt kontorsarbete. Belysning är en hel djungel och vi skulle rekommendera att ta hjälp av en inredningsbyrå eller ljusdesigner som kan assistera er. Det är en investering som ger tillbaka.

Tänk på att ta vara på dagsljus ur en hållbarhetsaspekt!

5. Avskiljare – skapa rum i rummet

Co-workingytor är platseffektivt och positivt ur en hållbarhetaspekt. Dock gäller det att man utformar inredningen på ett effektivt och fördelaktigt sätt. Det är ofta lyhört och mycket ljud när flera människor arbetar på en och samma yta. Men det finns lösningar! Att skilja av rummet med hjälp en industrivägg, gardiner, växter, portabla ljudabsorbenter eller varför inte whiteboardtavlor på hjul kan vara en enkel åtgärd. Gärna alla i kombination. Avskiljare skapar ro och skapar en skönare akustik på ert kontor vilket gör att medarbetare har lättare för att koncentrera sig vilket leder till bättre resultat!

Var kreativ när det gäller att dela upp ytor. Resultatet blir fördelaktigt för alla!

har du massor av frågor?

Kontakta oss!

Via telefon:

070 – 797 47 54